Maak van elke gelegenheid een feestje!
Mijn gebak maak ik dagvers, in kleine oplages en op bestelling. Daarnaast gebruikt Vera's Bakery veel seizoensproducten en -smaken, zoals vers fruit en eetbare bloemen in de zomer en meer chocolade en specerijen in de winter. Zeker weten dat uw favoriet in huis is? Plaats op tijd een bestelling! Onder deze link vind je een PDF bestand met mijn gebakssoorten en de prijzen per stuk!
Gender reveal cupcakes
Dit is absoluut de lekkerste manier om aan vrienden en familie het geslacht van je kind te onthullen: gender reveal cupcakes! Ik hol de roombotercupcakes een beetje uit en vul dit op met muisjes of gekleurde merengue créme. Vervolgens top ik de cupcakes af met merengue créme in opmaak naar keuze. Als je eenmaal een hap van de cupcake hebt genomen komt daar de grote onthulling te voorschijn: roze of blauw!
Cheesecakes
Een lekkere punt taart gemaakt van roomkaas en heerlijke verschillende toevoegingen. Een cheesecake is zoete taart. Het hoofdingrediënt is zachte verse roomkaas (mascarpone, roomkaas, hüttenkäse of ricotta), suiker en eieren. De bodem kan gemaakt zijn van verkruimelde (Bastogne, Oreo) koekjes of brownie cake. Ik bak mijn cheesecakes altijd lekker in de oven, (er bestaan ook no-baked cheesecakes) een gebakken cheesecake is smeuïg, romig en zorgt voor intense volle en rijke smaak.
Bladerdeeg gebak
Bladerdeeg; bestaat uit laagjes deeg en vetstof. Deze gelaagde structuur zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken mooi rijst en dat het deeg heerlijk krokant en knapperig bakt. Niet voor niets noemen de Fransen het mille-feuille, wat letterlijk vertaald duizend lagen betekent. In mijn assortiment bevinden zich natuurlijk traditionele appelflappen maar ook de variatie met kersen of smeuïge peer. Daarnaast maak ik schelpen, een krokant gesuikerd bladerdeeg bakje die ik insmeer met een dun laagje witte chocolade en vul met kersenmousse en opsuit met een rozet slagroom!
Als men bij de oliebollenkraam of kermis een gebakje mag kiezen, dan ligt daar altijd de overheerlijke roomhoorn. Knapperig bladerdeeg met een suikerlaagje en gevuld met volle slagroom. Superlekker!
Praline gebak
Praline gebak; wordt gemaakt door gebakken vanille, redvelvet of chocolade cake fijn te malen tot kruimels en dit te mengen met romige merengue crème. Dit zorgt voor een praline substantie die in allerlei vormen te bestellen is, denk aan cakepops en cakesicles.
Schuim gebak
Hazelnootschuim gebak; dit volle, romige, krokante en iets taaie gebak is echt heerlijk en wordt bereid met mokka crème, als je het mijn opa vraagt kunnen ze niet groot genoeg! De andere soorten schuimgebak bestaan uit merengue bakjes die ik vul met fris zoete lemoncurd, kersenmousse, karamel of mokka. Deze schuimgebakjes top ik af met lekker vers fruit of krokante hazelnootjes.
Overig gebak
Gewoon altijd goed voor bij de koffie ;)
Aardbeien specials:
Chocolade aardbeien; heerlijke zoet- sappige aardbeien omhult in een sierlijk knapperig jasje van Belgische chocolade. Deze heerlijke chocolade- fruit hapjes zijn beschikbaar in; pure, melk, witte en gekleurde chocolade.
Aardbeien schelpen; een krokant gesuikerd bladerdeeg bakje die ik insmeer met een dun laagje witte chocolade en vul met lemoncurd en verse aardbeitjes, kersenmousse en slagroom.
De (mini) aardbeienslof; is een traktatie voor jong en oud. Het gebak heeft een zacht maar brokkelige bodem die smelt in je mond. Het deeg is vervolgens bedekt met een heerlijke laag banketbakkersroom met hierop een romige laag lemoncurd. Het geheel wordt afgemaakt met verse aardbeien en rozetten geklopte slagroom.
Streek gebak:
De Zeeuwse bolus; dit zoete koffiebroodje met basterdsuiker en kaneel werd eeuwen geleden vanuit Spanje en Portugal naar Zeeland gehaald. De naam van dit broodje is dan ook niet vreemd gevonden. Het Spaanse woord ‘bollo’ betekent ‘fijn broodje’. Tijdens het bakken smelt de suiker tot een soort stroop. Waardoor je lekkere plakkerige vingers krijgt als je dit lekkernij oppeuzelt.
Oranjekoek; is een typisch Friese lekkernij. De oranjekoek dankt zijn naam aan de gekonfijte dunne snippers sinaasappelschil die in de koek zijn meegebakken. De oranjekoek bestaat traditioneel uit een plaatvormige koek, gemaakt van heerlijk krokant anijs, sinaasappel en nootmuskaat deeg met daartussen een smeuïge dikke laag van huisgemaakt amandelspijs! Wanneer deze koek afgebakken is, besmeer ik hem met een dikke laag glazuur en spuit ik hem op met crème of slagroom rozetten.
Mijn gebak maak ik dagvers, in kleine oplages en op bestelling. Daarnaast gebruikt Vera's Bakery veel seizoensproducten en -smaken, zoals vers fruit en eetbare bloemen in de zomer en meer chocolade en specerijen in de winter. Zeker weten dat uw favoriet in huis is? Plaats op tijd een bestelling! Onder deze link vind je een PDF bestand met mijn gebakssoorten en de prijzen per stuk!
Gender reveal cupcakes
Dit is absoluut de lekkerste manier om aan vrienden en familie het geslacht van je kind te onthullen: gender reveal cupcakes! Ik hol de roombotercupcakes een beetje uit en vul dit op met muisjes of gekleurde merengue créme. Vervolgens top ik de cupcakes af met merengue créme in opmaak naar keuze. Als je eenmaal een hap van de cupcake hebt genomen komt daar de grote onthulling te voorschijn: roze of blauw!
Cheesecakes
Een lekkere punt taart gemaakt van roomkaas en heerlijke verschillende toevoegingen. Een cheesecake is zoete taart. Het hoofdingrediënt is zachte verse roomkaas (mascarpone, roomkaas, hüttenkäse of ricotta), suiker en eieren. De bodem kan gemaakt zijn van verkruimelde (Bastogne, Oreo) koekjes of brownie cake. Ik bak mijn cheesecakes altijd lekker in de oven, (er bestaan ook no-baked cheesecakes) een gebakken cheesecake is smeuïg, romig en zorgt voor intense volle en rijke smaak.
Bladerdeeg gebak
Bladerdeeg; bestaat uit laagjes deeg en vetstof. Deze gelaagde structuur zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken mooi rijst en dat het deeg heerlijk krokant en knapperig bakt. Niet voor niets noemen de Fransen het mille-feuille, wat letterlijk vertaald duizend lagen betekent. In mijn assortiment bevinden zich natuurlijk traditionele appelflappen maar ook de variatie met kersen of smeuïge peer. Daarnaast maak ik schelpen, een krokant gesuikerd bladerdeeg bakje die ik insmeer met een dun laagje witte chocolade en vul met kersenmousse en opsuit met een rozet slagroom!
Als men bij de oliebollenkraam of kermis een gebakje mag kiezen, dan ligt daar altijd de overheerlijke roomhoorn. Knapperig bladerdeeg met een suikerlaagje en gevuld met volle slagroom. Superlekker!
Praline gebak
Praline gebak; wordt gemaakt door gebakken vanille, redvelvet of chocolade cake fijn te malen tot kruimels en dit te mengen met romige merengue crème. Dit zorgt voor een praline substantie die in allerlei vormen te bestellen is, denk aan cakepops en cakesicles.
Schuim gebak
Hazelnootschuim gebak; dit volle, romige, krokante en iets taaie gebak is echt heerlijk en wordt bereid met mokka crème, als je het mijn opa vraagt kunnen ze niet groot genoeg! De andere soorten schuimgebak bestaan uit merengue bakjes die ik vul met fris zoete lemoncurd, kersenmousse, karamel of mokka. Deze schuimgebakjes top ik af met lekker vers fruit of krokante hazelnootjes.
Overig gebak
Gewoon altijd goed voor bij de koffie ;)
Aardbeien specials:
Chocolade aardbeien; heerlijke zoet- sappige aardbeien omhult in een sierlijk knapperig jasje van Belgische chocolade. Deze heerlijke chocolade- fruit hapjes zijn beschikbaar in; pure, melk, witte en gekleurde chocolade.
Aardbeien schelpen; een krokant gesuikerd bladerdeeg bakje die ik insmeer met een dun laagje witte chocolade en vul met lemoncurd en verse aardbeitjes, kersenmousse en slagroom.
De (mini) aardbeienslof; is een traktatie voor jong en oud. Het gebak heeft een zacht maar brokkelige bodem die smelt in je mond. Het deeg is vervolgens bedekt met een heerlijke laag banketbakkersroom met hierop een romige laag lemoncurd. Het geheel wordt afgemaakt met verse aardbeien en rozetten geklopte slagroom.
Streek gebak:
De Zeeuwse bolus; dit zoete koffiebroodje met basterdsuiker en kaneel werd eeuwen geleden vanuit Spanje en Portugal naar Zeeland gehaald. De naam van dit broodje is dan ook niet vreemd gevonden. Het Spaanse woord ‘bollo’ betekent ‘fijn broodje’. Tijdens het bakken smelt de suiker tot een soort stroop. Waardoor je lekkere plakkerige vingers krijgt als je dit lekkernij oppeuzelt.
Oranjekoek; is een typisch Friese lekkernij. De oranjekoek dankt zijn naam aan de gekonfijte dunne snippers sinaasappelschil die in de koek zijn meegebakken. De oranjekoek bestaat traditioneel uit een plaatvormige koek, gemaakt van heerlijk krokant anijs, sinaasappel en nootmuskaat deeg met daartussen een smeuïge dikke laag van huisgemaakt amandelspijs! Wanneer deze koek afgebakken is, besmeer ik hem met een dikke laag glazuur en spuit ik hem op met crème of slagroom rozetten.